Logo SDH Křešice

SDH Křešice

Nádražní 161
411 48 Křešice u Litoměřic
E-mail: hasici@sdhkresice.cz
http://www.sdhkresice.cz/

Úprava elektroniky terčů

~
Dětský maškarní karneval19. 3. 2011 v 15.00
  • Datum: v pátek 25. března 2011 v 10.00 až v sobotu 26. března 2011 ve 12.00

Největší slabinou našich terčů se ukázala po loňských nočních závodech málo dimenzovaná ochrana elektroniky, která nebyla schopná odolat velkému náporu vody. Především použití špatných konektorů a slabé utěsnění průchodů s kabely mělo za následek, že terče problikávaly.

Dalším, už kosmetickým, jevem bylo, že světlo na terči bylo přímo spínáno kontaktem na spínacím mechanizmu terčů. Ačkoli časomíře stačí i impuls, aby sepnutí terčů zaregistrovala, divák a především soutěžící si přeje, aby se světlo rozsvítilo nastálo. Při prudkém sestřelení našich terčů se válec se spínacím mechanismem odrazil od dorazu a světlo pouze bliklo (ačkoli čas se správně zastavil).

Oba problémy jsme chtěli samozřejmě vyřešit, a tak byla vyměněna kompletní elektrika terčů za elektroniku, která nyní světlo rozsvítí při prvním sepnutí časomíry (pomocí RS klopného obvodu) a světlo zůstane svítit, dokud rozhodčí terče nepřipraví k dalšímu útoku a světlo tlačítkem nezhasne. Jak konektory, tak vývody kabelů byly opatřeny vodotěsnými součástkami, které by měly zamezit pronikání vody.

Této činnosti se zúčastnil tento člen: Pála Milan.

Přidal Milan Pála v úterý 29. března 2011 v 16.45:23.

Fotografie k této činnosti

Fotka
Fotka
Fotka

Videa k této činnosti

Otevřít toto video na Youtube.com.

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět na začátek stránky ↑