Logo SDH Křešice

SDH Křešice

Nádražní 161
411 48 Křešice u Litoměřic
E-mail: hasici@sdhkresice.cz
http://www.sdhkresice.cz/

Z činnosti SDH Křešice - Obecní Zpravodaj duben 2013

Ani během uplynulé dlouhé zimy hasiči v Křešicích nezaháleli. Ještě před příchodem mrazů jsme v říjnu ve spolupráci s obcí vyzkoušeli stavbu protipovodňové zdi. Během jednoho dne proběhlo její kompletní sestavení včetně zkoušky velkokapacitního čerpadla pro přečerpávání Blatenského potoka. Uklizena byla ještě týž den večer. Doufejme, že i všechny následující stavby budou pouze revizního charakteru.

Státní svátek 17. listopadu jsme s občany již po několikáté oslavili pouštěním lampiónů štěstí a hned na 2. prosince jsme připravili na Velké návsi v Křešicích další tradiční program, a to rozsvěcení vánočního stromu. Všechny hodné děti byly jako každý rok odměněny na Mikuláše, kdy jsme jim připravili Mikulášskou besídku i s bohatou nadílkou a pro zlobivé děti si přišel čert.

Po Novém roce náš sbor čekalo ohlédnutí za uplynulým rokem na valné hromadě, na které byla dosavadnímu výboru vyslovena nedůvěra. V březnu se tedy uskutečnily nové, mimořádné volby, kde bylo zvoleno nové vedení sboru. Starostou se stal Michal Mančal, jeho zástupci Karina Opavová a Miroslav Horký, velitelem sboru Miroslav Mrva ml., jednatelem sboru Lukáš Kébrt, hospodářem Renata Mrvová, vedoucím kolektivu mládeže Václav Opava ml. a referentkou sportovní činnosti Nikola Zavázalová.

I během této doby se hasiči věnovali kulturnímu životu v obci a v lednu připravili Hasičský ples, v březnu podařený Maškarní ples pro naše nejmenší a počátkem dubna hasičské plavání v Aquadromu v Mostě.

V dubnu nám začala sportovní sezóna. Děti mají za sebou první závod a další je čekají bezmála každý víkend až do prázdnin. Zatím se jim daří, nejmladší plamínci získali zlaté a bronzové medaile. Vedle náročného závodění se děti také podílely na spolupořádání akce Zasaď si svůj strom, kde na litoměřické Základní škole Havlíčkova předvedly ukázku hasičského útoku.

O tom, že rok je teprve ve své třetině, svědčí náš nabitý plán činností. V květnu se hasičské děti mohou těšit na výlet, v červnu oslavíme Den dětí tradičním programem u Labe, na který srdečně zveme všechny naše spoluobčany. Stejně tak si dovolujeme všechny pozvat na Hasičské slavnosti do Litoměřic. Tři roky uplynuly jako voda, a tak se hasiči z celé republiky sejdou na Mírovém náměstí. Bohatý program je již naplánován. Na dalších, námi pořádaných akcích se potkáme dozajista na podzim. V září pořádáme soutěže pro mladé i dospělé hasiče. V říjnu přijde na řadu opět revize protipovodňové ochrany a závod požárnické všestrannosti pro děti. Poslední víkend v říjnu patří tradičně loučení se s letním časem. V listopadu opět oslavíme státní svátek a začátkem prosince rozsvítíme vánoční strom. Do té doby se však určitě sejdeme u dalšího vydání Zpravodaje, nebo na některé plánované akci. Těch neplánovaných setkání u nepříjemných událostí s naší hasičskou jednotkou ať je po zbytek roku co nejméně.

Pokud byste o nás chtěli vědět cokoliv zajímavého, nebo být aktuálně informováni, navštivte naše stránky www.sdhkresice.cz.

Za SDH Křešice, Michal Mančal

Text vyšel v obecním Zpravodaji, duben 2013.

Přidal Milan Pála v pondělí 6. května 2013 v 11.35:08.

Zpět na začátek stránky ↑